Underworld geeft show in Rijksmuseum tijdens Amsterdam Dance Event

Tijdens de komende editie van Amsterdam Dance Event zal Underworld – een van de meest legendarische elektronische acts ter wereld – een unieke show geven in het Rijksmuseum. Op initiatief van dancepromotor Audio Obscura is de iconische fietspassage van het museum het decor van dit eenmalige gratis event op vrijdag 20 oktober.

Underworld speelt net zo makkelijk als headliner op de grootste festivals ter wereld, als in underground techno clubs, warehouse party’s, kunstgalerieën, theaters, schoenenwinkels en Japanse warenhuizen.

Na hun plek geclaimd hebben in de 90s underground techno scene, brak de groep in 1996 definitief door toen hun tijdloze anthem ‘Born Slippy (Nuxx)’ de soundtrack van een generatie werd doordat deze in de film Trainspotting te horen was. Underworld werd in één klap mainstream. In de twee decennia die daarop volgden, bouwde de act zorgvuldig voort op dat succes zonder concessies te doen aan hun muziek. Underworld verkocht miljoenen albums, gaven talloze uitverkochte shows, verzorgden soundtracks voor Academy Award-winnaars Danny Boyle en Anthony Minghella, exposeerden in galerieën en maakten de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen vijf jaar geleden spectaculairder. Het album ‘Barbara Barbara, We Face a Shining Future’ kwam in 2016 uit en bracht de band behalve een Grammy-nominatie ook naar de hoofdpodia van Coachella en Glastonbury.

Audio Obscura x Rijksmuseum present: Underworld in de fietspassage van het Rijksmuseum is een zeldzame mogelijkheid om de Britse groep in een kleine setting te zien. De ruimte wordt omgetoverd tot een intieme club, voor een zeer exclusieve groep muziekliefhebbers. In navolging van het succes van het ADE-event vorig jaar met Maceo Plex op dezelfde plek, biedt de show een platform voor het Rijksmuseum om in aanraking te komen met een nieuw publiek. Mogelijk gemaakt door Audio Obscura, dat al jaren bekendstaat als een bruggenbouwer tussen dancemuziek en klassieke locaties.

Naast de show op 20 oktober presenteert Underworld een keynote speech tijdens ADE op 18 oktober. Een mooie kans om bandleden Karl Hyde en Rick Smith te horen praten over het belang en de kracht van samenwerking en coproductie in de ontwikkeling en presentatie van grote én kleine projecten in de 21ste eeuw. De keynote wordt opgeluisterd met visuals van Underworld’s vaste partner Simon Taylor en is exclusief toegankelijk voor ADE pas- en conferentie kaarthouders.

Audio Obscura x Rijksmuseum present: Underworld (Live)
Fietspassage Rijksmuseum, Amsterdam
Vrijdag 20 oktober 2017, 19.00 uur – 23.00 uur

Het event is gratis en heeft een beperkte capaciteit. Groepen tot maximaal 4 personen kunnen zich aanmelden via underworld.audio-obscura.com.

De lijst sluit op 17 oktober om 23.59u. Geselecteerden ontvangen een bevestiging op 18 oktober om 16.00 uur.

Audio Obscura x Rijksmuseum present: Underworld (Live) wordt mogelijk gemaakt door Heineken en KPN.