Sander van Doorn Teased Purple Haze album met single Choir 1.0

Na de eerste voorproefjes op eerder singles van het nieuwe Purple Haze project, zal de grote Sander van Doorn nog een laatste voorproefje uitbrengen voor hij zijn debut album uitbrengt op 9 October 2017. Choir 1.0 is hier en het is een beest van een track. Dit Enorme anthem is een uittreksel van wat Sander’s muziek zo fantastisch maakt—melodie, emotie, groove, Kracht en atmospherics—en filtert Het door het verfijnde prisma van zijn nieuwe gespleten persoonlijkheid.

Een dramatische percussieve vulling kondigt de komst van de track aan, en meteen is de sterke melodische inhoud centraal, met gevoelige geplukte en digitale synthese arpeggios die met elkaar strijden en gedempte akkoorden die een euforische progressie opbouwen. Een dikke, pulserende hoofdlijn snijdt door de track om de spanning te verhogen voordat de bogen pas echt loslaten. Trance-energie filters voor de opbouw van de track, die ons zachtjes slaan in live-percussieve ritmes, terwijl de kippenvel gevende riffen steeds verder en verder opbouwen.

Nog een ander synth geluid is opgesteld voor de hoofdpauze break, een Synth in de stijl van een stemkoor die de track zijn titel geeft en zorgt voor een korte pauze van de intense muzikaliteit van de track. Een enorme swathe van synths stormt in die weg, en na meer melodische plagen worden we beloond met een enorm bevredigende drop. Geen buitensporige FX en nooit stoppende reverbs: Gewoon een variatie van sterke, opwekkende melodieën ebben en stromen naar variërende levels van intensiteit. Het is een fantastische 4-minuut durende rit.

Choir 1.0 wordt voor de release uitgebracht voor het complete album, die uitgebracht wordt 9 oktober. Op de kracht van dit en de vorige twee tracks, het wordt zeker zeer special.

Purple Haze ‘Choir 1.0’ is gereleased via DOORN Records op 4 September. Beluister Choir 1.0 nu via jou favoriete streaming partner hier: https://PurpleHaze.lnk.to/Choir en verwachht de officele video 11 september