Roog and friends produceren house album binnen 48 uur in mobiele studio

In slechts 48 uur (18-20 oktober) een compleet album produceren. Met dj/producers van wereldformaat. In een mobiele studio op wielen, tijdens het Amsterdam Dance Event. Roog gaat de uitdaging aan! Bevriende collega’s die tijdens deze ’48 Hour Session’ te gast zijn én in recordtempo aan de bak moeten in Roogs busje, zijn niemand minder dan: Roger Sanchez (USA), Todd Terry (USA), Erick Morillo (USA), David Penn (ESP) en Rene Amesz (NL). De muzikale roadtrip kriskras door Amsterdam zal via livestreams te volgen zijn op Roogs social media.

In plaats van het zoveelste ADE-feestje te organiseren, wilde Roog wat anders. En zo kwam hij op het idee om zijn muzikale helden uit te nodigen om samen wat moois te creëren, in twee dagen tijd. Alsof de house kingpins tijdens het ADE nog niet druk genoeg zijn, zeiden ze allen volmondig JA; challenge accepted. In een gepimpt busje pikt Roog zijn hooggeëerde gasten op, om met allen om beurten razendsnelle studiosessies te realiseren. Op 18 oktober (vanaf 19:00 uur) tot 20 oktober (19:00 uur) kan de achterban op diverse momenten online meegenieten via facebook.com/roogofficial en instagram.com/roogofficial. De deelnemende artiesten zullen de tracks tijdens hun sets ‘testen’. Na afloop van het ADE verschijnt het gehele productieproces als videodocumentaire en als album.

ROOG IN EEN NOTEDOP
DJ/producer Roog is de grandmeister van de Nederlandse house scene. Geroemd als solist maar zeker ook om zijn succesvolle samenwerkingen. Eind jaren ’90 introduceerde hij (samen met broer Greg van Bueren) zijn Hardsoul concept. Een klein decennium later werd (samen met Erick E) Housequake gelanceerd. Met de wederopstanding van house music wereldwijd, is Roogs pure house sound momenteel heter dan ooit. Dit jaar bracht hij tracks uit op labels als Madhouse Records (Kerri Chandler), Inhouse Records (Todd Terry), DFTD, Snatch Records (Riva Starr) en Simma Black (Lowsteppa). Zijn platen worden gedraaid door o.a. Kenny Dope, Mark Knight en de Martinez Brothers. Met maar liefst 20 producties (solo en samen met Dennis Quin) enterde Roog het afgelopen jaar de Traxsource Charts.

ROOG’S ADE GIGS
19-10-17 18:00 The AMW ADE DJ Marathon Presents ROOG
19-10-17 20:30 The Hangout, Park Hotel Amsterdam (invitation only event)
20-10-17 21:00 Water&Wine by Earth Water, Tropenmuseum (invitation only event)
20-10-17 03:00 Purple Music – ADE 10 Year Anniversary Bash – Club NL
20-10-17 05:00 Todd Terry & Friends ADE Special by InHouse Records – De Balie
21-10-17 19:30 Sneakerz, de reünie – Stadspodium Amsterdam
21-10-17 00:30 Hey Mr. DJ (ADE special) – Club NYX
21-10-17 02:30 Hed Kandi ADE Special 2017 – Ocean Diva Amsterdam

ROOG ONLINE
www.roogofficial.nl
www.facebook.com/roogofficial
www.instagram.com/roogofficial
www.soundcloud.com/roogofficial