Hardwell uitgeroepen tot meest innovatieve artiest bij SpinAwards

Op 20 april werden in Amsterdam de SpinAwards uitgereikt, Hardwell nam de prijs voor ‘Digital Celebrity’ mee naar huis, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt. De DJ werd geprezen om zijn creatieve en vernieuwende toepassingen op social media, de jury was vooral onder de indruk van zijn Facebook Bot die hij vorig jaar als eerste muziekant ooit lanceerde en waarmee hij fans de mogelijkheid biedt om met hem in contact te treden en de manier waarop Hardwell als eerste DJ ter wereld experimenteert met blockchain-technologie, waarmee artiesten direct uitbetaald kunnen worden. Hardwell nam het in de catagorie ‘Digital Celebrity’ op tegen Anna Nooshin, Tim Hofman en Nikkie Tutorials.

“Dit is een geweldige waardering voor mij, maar vooral voor mijn team. Samen kijken we continu welke innovaties en nieuwe technologieën we in kunnen zetten voor mijn fans over de hele wereld. Onze avonturen met onder meer blockchain en de bot zijn daar goede voorbeelden van. We zijn klaar om de hele muziekindustrie op zijn kop te zetten, dit is pas het begin.” Aldus Hardwell.

SpinAwards
De SpinAwards zijn in 1998 in het leven geroepen en worden uitgereikt in diverse categorieën op het gebied van digitale communicatie en innovatie. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan Nederlandse en Belgische deelnemers tijdens de SpinAwards Night, die wordt georganiseerd door de SpinAwards Foundation. De foundation wil door middel van de awards creatieve innovatie binnen de digitale media stimuleren.

Hardwell
Hardwell werd tot 2x toe benoemd door DJ Mag als de #1 DJ van de wereld. Als producer heeft hij meerdere grote hits op zijn naam staan, waarvan er enkele afkomstig zijn van zijn debuutalbum ‘United We Are’, die de #2 positie behaalde in de iTunes album charts. Hij heeft samen gewerkt met grote artiesten zoals Tiësto, Jason Derulo, Craig David en Jay Sean en maakte remixen voor onder andere Rihanna, Coldplay en The Chainsmokers. In 2016 onthulde hij zijn eigen beeld in Madame Tussauds in Amsterdam en lanceerde hij zijn fotoboek “2 Years as One”. Met zijn United We Are Foundation wil hij een verschil maken voor kinderen in ontwikkelingslanden en ze een kans bieden op een betere toekomst. Eerder deze week kondigde de DJ aan in december van dit jaar weer terug te keren naar India voor het World’s Biggest Guestlist Festival.